Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śledzik na biało"
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52326
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 222
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52326
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 222
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku przynajmniej przez trzy godziny. Odsączyć i pokroić w paski szerokości ok. półtora cm. Wrzucić do miski. Dodać śmietanę lub jogurt, majonez oraz pokrojony czosnek i cebulę.
Przyprawić pieprzem i dodać posiekaną natkę pietruszki. Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny, a najlepiej na całą noc.
Po wyjęciu z lodówki wszystko jeszcze raz wymieszać i ewentualnie dosolić do smaku.Źródło: Świat Seriali