Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ślimaczki z boczkiem"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2152
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 172
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2152
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 172
Składniki
Ciasto rozwiń. Pozostaw je w pokojowej temperaturze ok. 20 minut, aby rozmarzło. Boczek pokrój w kosteczkę. Paprykę oczyść, pokrój na drobne kawałeczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pokrojone wymieszaj oraz przypraw solą, pieprzem i ziołami.
Płaty ciasta posyp nadzieniem. Zwiń. Pokrój w plasterki. Ślimaczki ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posyp solą (najlepiej morską). Piecz 20 minut w temperaturze 220 st.Źródło: Tina