Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko kwaśne leczo z kurczakiem, w sezonie pomidorów z własnego krzaczka to absolutny hit.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1310
To prosta, sycąca sałatka do pracy, która dobrze znosi transport i długo pozo...
Odsłon: 3137
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1310
To prosta, sycąca sałatka do pracy, która dobrze znosi transport i długo pozo...
Odsłon: 3137
Składniki
Pomidory pozbawiamy skóry i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w pióra i łączymy z pomidorami z odrobiną soli. Dusimy około 15 min. Następnie dodajemy kukurydzę, czosnek oraz kawałki ananasa, cukinii i papryki. Doprawiamy do smaku i dusimy 10 min.
Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy lub posypujemy ulubioną przyprawą i smażymy. Równocześnie gotujemy ryż. Na koniec zaprawiamy nasze słodko kwaśne leczo . Zaprawa to: 100 ml zalewy ananasowej wymieszane z odrobiną soku z cytryny i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Doprowadzamy warzywa do wrzenia i gotowe.