Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko kwaśne leczo z kurczakiem, w sezonie pomidorów z własnego krzaczka to absolutny hit.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Pomidory pozbawiamy skóry i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w pióra i łączymy z pomidorami z odrobiną soli. Dusimy około 15 min. Następnie dodajemy kukurydzę, czosnek oraz kawałki ananasa, cukinii i papryki. Doprawiamy do smaku i dusimy 10 min.
Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy lub posypujemy ulubioną przyprawą i smażymy. Równocześnie gotujemy ryż. Na koniec zaprawiamy nasze słodko kwaśne leczo . Zaprawa to: 100 ml zalewy ananasowej wymieszane z odrobiną soku z cytryny i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Doprowadzamy warzywa do wrzenia i gotowe.