Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko kwaśne leczo z kurczakiem, w sezonie pomidorów z własnego krzaczka to absolutny hit.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1741
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1157
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2235
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1741
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1157
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2235
Składniki
Pomidory pozbawiamy skóry i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w pióra i łączymy z pomidorami z odrobiną soli. Dusimy około 15 min. Następnie dodajemy kukurydzę, czosnek oraz kawałki ananasa, cukinii i papryki. Doprawiamy do smaku i dusimy 10 min.
Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy lub posypujemy ulubioną przyprawą i smażymy. Równocześnie gotujemy ryż. Na koniec zaprawiamy nasze słodko kwaśne leczo . Zaprawa to: 100 ml zalewy ananasowej wymieszane z odrobiną soku z cytryny i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Doprowadzamy warzywa do wrzenia i gotowe.