Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynaderki czyli nerki wieprzowe. Są dość proste w przygotowaniu, smakiem przypominają wątrobę. Nie każdy jednak za nimi przepada. Nasze Babcie często przyrządzały ten specjał. Doskonałe również jako dodatek do farszu do pierogów z dudami. Z łatwością można je dostać w sklepach mięsnych.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5871
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9699
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 322
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5871
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9699
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 322
Składniki
Nerki umyć, pokroić na połówki, zalać zimną wodą i odstawić na godzinę. Po tym czasie odcedzić, ponownie zalać świeżą wodą i gotować około godziny aż zmiękną ( zapach podczas gotowania może co niektórym przeszkadzać). Odsączyć, umyć pod bieżącą wodą a następnie pokroić w plasterki.
Cebulę posiekać. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz razem z cynaderkami. Dodać szczyptę soli i podsmażać ok 5 min. Wlać ok. 200ml przegotowanej wody i dusić 25 - 30 min co jakiś czas mieszając.
Dodać musztardę, miód, sok z połowy pomarańczy oraz mąkę wymieszaną w niewielkiej ilości wody. Dusić jeszcze kilka minut, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.