Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słodko-ostre łódeczki z batatów"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11781
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11781
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Bataty dokładnie umyj, osusz i przekrój wzdłuż na dwie części. Ułóż je na pokrytej pergaminem blasze, lekko posól. Piecz ok. 40 minut w temp. 200 st. W tym czasie przygotuj farszu.
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Umyj strąk chili, oczyść go z pesteczek i drobno posiekaj. Opłucz i osusz czerwoną paprykę. Strąk przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w kostkę.
Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z upieczonych ziemniaków wydrąż część miąższu, rozdrobnij. Połącz z cebulą, papryką i chili. Dopraw do smaku solą. Nałóż do wydrążonych łódeczek, posyp serem. Zapiekaj 15 minut. Podawaj z sosem i natką.Źródło: Świat kobiety