Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8494
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8494
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1240
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4634
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 691
Składniki
Ugotuj spaghetti, ostudź i pokrój na kawałki. Sparz pomidory, obierz i poprzekrawaj. Łyżeczką usuń pestki. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
Ubij pianę z jajek i oleju. Dodaj przecier pomidorowy, maślankę, spaghetti i miąższ z pomidorów. Dopraw solą i pieprzem.
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i razem z tartym serem wmieszaj do masy ze spaghetti.
Do foremek na muffiny włóż papierowe koszyczki i ponakładaj przygotowaną masę. Piecz 20 min w 180 st. C.
Przed podaniem udekoruj tartym serem, kawałkami pomidorów koktajlowych i listkami bazylii.
Czas przygotowania: 50 minut 150 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień