Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2249
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1163
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2249
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1354
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 508
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1163
Składniki
Ugotuj spaghetti, ostudź i pokrój na kawałki. Sparz pomidory, obierz i poprzekrawaj. Łyżeczką usuń pestki. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
Ubij pianę z jajek i oleju. Dodaj przecier pomidorowy, maślankę, spaghetti i miąższ z pomidorów. Dopraw solą i pieprzem.
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i razem z tartym serem wmieszaj do masy ze spaghetti.
Do foremek na muffiny włóż papierowe koszyczki i ponakładaj przygotowaną masę. Piecz 20 min w 180 st. C.
Przed podaniem udekoruj tartym serem, kawałkami pomidorów koktajlowych i listkami bazylii.
Czas przygotowania: 50 minut 150 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień