Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób by niejadek zjadł obiadek:). Dzieci nie przepadają za warzywami, natomiast w takim wydaniu na pewno zasmakuje. A i dorosły nie pogardzi takim przysmakiem.
Bakłażana dokładnie myjemy i osuszamy.
Kroimy na krążki o średnicy ok. 0,5 cm.
Solimy z każdej strony i odstawiamy na ok. 60 minut aby pozbyć się goryczki.
Po tym czasie dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą aby pozbyć się nadmiaru soli.
Mozarellę odsączamy z zalewy i również kroimy na cienkie plasterki.
Składamy na przemian plasterek Bakłażana, mozarelli i znów Bakłażan.
Następnie maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju ok. 3 min z każdej strony aż się zrumienią.
Przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Tak przygotowanego Bakłażana możemy podać z sałatką jako pełny obiad bądź podawać jak przekąskę.
Dla odmiany przepis nie tylko na tradycyjne dania naszej pięknej Polski.
Odsłon: 1251
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 16779
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 46
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 58
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 51
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 16779
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 46
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 58
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 51
Składniki
Bakłażana dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na krążki o średnicy ok. 0,5 cm. Solimy z każdej strony i odstawiamy na ok. 60 minut aby pozbyć się goryczki. Po tym czasie dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą aby pozbyć się nadmiaru soli. Mozarellę odsączamy z zalewy i również kroimy na cienkie plasterki.
Składamy na przemian plasterek Bakłażana, mozarelli i znów Bakłażan. Następnie maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ok. 3 min z każdej strony aż się zrumienią. Przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Tak przygotowanego Bakłażana możemy podać z sałatką jako pełny obiad bądź podawać jak przekąskę.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 46
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 64