Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób by niejadek zjadł obiadek:). Dzieci nie przepadają za warzywami, natomiast w takim wydaniu na pewno zasmakuje. A i dorosły nie pogardzi takim przysmakiem.
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 1055
Bogactwo smaków!
Odsłon: 332
Ślimaczki z mięsa i boczku to wykwintna, a jednocześnie niezwykle prosta w pr...
Odsłon: 391
Jesienna rozgrzewająca potrawa. To chili szybko się gotuje i jest przepyszne....
Odsłon: 1055
Bogactwo smaków!
Odsłon: 332
Ślimaczki z mięsa i boczku to wykwintna, a jednocześnie niezwykle prosta w pr...
Odsłon: 391
Składniki
Bakłażana dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na krążki o średnicy ok. 0,5 cm. Solimy z każdej strony i odstawiamy na ok. 60 minut aby pozbyć się goryczki. Po tym czasie dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą aby pozbyć się nadmiaru soli. Mozarellę odsączamy z zalewy i również kroimy na cienkie plasterki.
Składamy na przemian plasterek Bakłażana, mozarelli i znów Bakłażan. Następnie maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ok. 3 min z każdej strony aż się zrumienią. Przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Tak przygotowanego Bakłażana możemy podać z sałatką jako pełny obiad bądź podawać jak przekąskę.