Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki kurczaka podane z podsmażonymi szarymi kluskami i surówką z kiszonej kapusty.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11706
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8223
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155191
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1134
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11706
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8223
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155191
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1134
Składniki
Wymyte, osuszone ćwiartki kurczaka nacieramy przyprawą do drobiu i wstawiamy do lodówki na godzinę. W między czasie szare kluski rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Robimy surówkę z kiszonej kapusty. Lekko odciśniętą kapustę rozdrabniamy nożem, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz ziołowy i oliwę. Dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy ćwiartki z kurczaka na rumiany kolor, smażymy do miękkości mięsa,około 60 minut. Usmażone ćwiartki wykładamy na talerze a na patelnię wkładamy szare kluski i smażymy, kilkakrotnie przewracamy. Usmażone kluski wykładamy obok usmażonych ćwiartek, podajemy z wcześniej przygotowaną surówką. Smacznego!!!