Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki kurczaka podane z podsmażonymi szarymi kluskami i surówką z kiszonej kapusty.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 113
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 774
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 113
Składniki
Wymyte, osuszone ćwiartki kurczaka nacieramy przyprawą do drobiu i wstawiamy do lodówki na godzinę. W między czasie szare kluski rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Robimy surówkę z kiszonej kapusty. Lekko odciśniętą kapustę rozdrabniamy nożem, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, pieprz ziołowy i oliwę. Dokładnie mieszamy.
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy ćwiartki z kurczaka na rumiany kolor, smażymy do miękkości mięsa,około 60 minut. Usmażone ćwiartki wykładamy na talerze a na patelnię wkładamy szare kluski i smażymy, kilkakrotnie przewracamy. Usmażone kluski wykładamy obok usmażonych ćwiartek, podajemy z wcześniej przygotowaną surówką. Smacznego!!!