Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki kurczaka, podane z ziemniakami i ostrymi, marynowanymi papryczkami cherry.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99113
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 462
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99113
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 462
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5115
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5916
Składniki
Wymyte i wyczyszczone ćwiartki nacieramy solą i pieprzem ziołowym, zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę. Po godzinie smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone ćwiartki kurczaka podajemy z ugotowanymi ziemniakami, koprem i marynowanymi papryczkami cherry. Smacznego!!!