Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak kani jest nie do podrobienia. Żaden inny grzyb nie pachnie, ani nie smakuje tak, jak kania. Ponieważ mamy jesień, a kanie można znaleźć na prawie każdej łące, zatem zachęcam do smażenia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8004
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3450
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8004
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 347
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3450
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Składniki
Pierwszy krok jest dość łatwy, ale długotrwały. Należy zalać umyte kanie mlekiem i odstawić na 3 godziny. Można ten krok pominąć, ale wtedy grzyby nie będą tak miękkie i delikatne.
Po 3 godzinach kanie solimy i obtaczamy w bułce tartej. Powinna się przykleić do grzybów, jednak nie aż tak bardzo, jak do zwykłych schabowych
Jajka wbijamy w całości i rozbełtujemy dodając sól i pieprz. Dla smaku, zatem tyle ile kto lubi. Następnie obtaczamy w jajkach kanie. Można też zrobić odwrotnie. Najpierw jajka, a potem bułka tarta, ale wtedy będziemy mieć panierkę tak grubą, jak w kotletach schabowych. Jeśli przesadzimy i będzie zbyt dużo bułki, zabije to smak kani. Polecam zrobić więc tak, jak opisałem to w niniejszym przepisie-niezbyt dużo bułki.
Ostatnim krokiem jest usmażenie kani na rozgrzanym oleju. Smażymy tak, jak zwykłego schabowego. I to juz wszystko. Smacznego :) Jeśli ktoś chce zobaczyć więcej detali, zachęcam do obejrzenia filmu.