Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smażone kotleciki z pomidorami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Ser biały (najlepiej schłodzony) pokrój w plastry grubości półtora cm (nie cieńsze, bo mogą się rozpadać w czasie smażenia). Jajko roztrzep ze szczyptą soli i pieprzu.
Bułkę tartą wymieszaj ze szczyptą ziół prowansalskich.
Każdy kawałek sera panieruj w jajku, a potem w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż z obydwu stron. Osącz z nadmiaru tłuszczu.
Pomidor pokrój na plasterki, ułóż na kotletach. Udekoruj bazylią.
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 3
Cena za porcję: 2 zł
Jajko można roztrzepać nie tylko ze szczyptą soli i pieprzu, ale także z dodatkiem ziół, np. czarnuszki, która pasuje do twarogu.Źródło: Chwila dla Ciebie