Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oferuję wspaniały przepis na smażone paszteciki mięsne. Ciasta są bujne i miękkie, a nadzienie jest bardzo delikatne i smaczne. Również to ciasto nadaje się do każdego smażonego ciasta.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Składniki
Do testu weź jedną szklankę mąki, dodaj 1 łyżeczkę soli i jedną łyżkę cukru, wymieszaj i zalej 1 szklankę gorącej wody (około 80 ° C). Dobrze wymieszaj.
W innej misce rozpuść żywe drożdże w szklance ciepłej wody (około 30 ° C). Zmieszaj rozpuszczone drożdże z zaparzoną mąką. Dodaj 2 łyżki oleju roślinnego i stopniowo dodawaj mąkę, zagniataj miękkie elastyczne ciasto.
Nasmaruj pojemnik olejem roślinnym i wyślij ciasto, aby wyszło w ciepłe miejsce na 1 godzinę (moje ciasto jest odpowiednie w piekarniku włączonym w temperaturze 40 ° C).
Do wypełnienia: W mikserze wymieszaj mięso mielone, cebulę, masło, sól, pieprz i zimną wodę, aż będą gładkie. Dzięki temu nadzienie będzie soczyste, miękkie i jednolite. Po godzinie ciasto znacznie zwiększy objętość. Nasmaruj stół i ręce olejem roślinnym. Podziel ciasto na małe kulki, a następnie uformuj placki.
Na patelni z grubym dnem usmaż ciasta z obu stron na złoty kolor. Najpierw dobrze podgrzej patelnię, a następnie zmniejsz ciepło do średniego. Możesz przykryć ciasta, aby mięso było dobrze ugotowane. Smacznego