Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone rydze podane z makaronem rurki i sadzonymi jajkami.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 40
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 452
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 40
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 452
Składniki
Rydze czyścimy i myjemy pod bieżącą wodą, możemy chwilę je pomoczyć. Wymyte rydze umieszczamy w durszlaku do ocieknięcia. Ocieknięte rydze smażymy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem.
W między czasie gotujemy makaron rurki i smażymy jajka na sadzone. Usmażone rydze podajemy z makaronem rurki, polanym tłuszczem po smażeniu rydzów i sadzonymi jajkami. Smacznego !!!