Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybsza i trochę bardziej "uboga" wersja duszonek, ale równie smaczna :)
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52443
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52443
Składniki
obrane i pokrojone "byle jak" ziemniaki podsmażamy z tymiankiem i oliwą na dużym ogniu do zrumienienia.
dodajemy pokrojoną kiełbasę, cebule i resztę przypraw. zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości ziemniaków co jakiś czas mieszając.
zeby ziemniaki szybciej doszły mozna podlać wodą, ale nie radzę, bo robi się z nich straszna ciapa. opcjonalnie można na początku podsmażyć wędzony boczek i dopiero później dodać ziemniaki i resztę składników. smacznego :)