Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często bywa tak, że domownikom "za bardzo "posmakuje obiad zostawiony na jutro. I trzeba jednak go zrobić . A zbytnio nie mamy na to ochoty. I tak było we wczorajszą niedzielę. Końcówka zupy, to zdecydowanie za mało jak na niedzielny obiad. Nawet gdy domowników jest tylko dwoje. I tak zrobiłam danie dość szybkie i z wykorzystaniem zawartości lodówki "przed zakupami". Smażone ziemniaki z kiełbaskami i sadzonymi jajkami.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, wyłożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem.
Usmażyć na złoty kolor i zmniejszyć ogień. Lekko dusić do miękkości pod przykryciem
Pokroić kiełbaski
Pokroić cebulę i papryczkę
Usmażyć kiełbaski, dodać cebulę, czosnek i papryczkę. a potem dodać pokrojone oliwki .
Dodać przyprawy i zioła prowansalskie, wymieszać i chwilkę dusić.
W zagłębienia wbić jajka i pod przykryciem i na wolnym ogniu usmażyć. Smacznego!!!