Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażone ziemniaki z kiełbaską i jajkami.

Smażone ziemniaki z kiełbaską i jajkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 740

Dodano:

Odsłon: 455

Często bywa tak, że domownikom "za bardzo "posmakuje obiad zostawiony na jutro. I trzeba jednak go zrobić . A zbytnio nie mamy na to ochoty. I tak było we wczorajszą niedzielę. Końcówka zupy, to zdecydowanie za mało jak na niedzielny obiad. Nawet gdy domowników jest tylko dwoje. I tak zrobiłam danie dość szybkie i z wykorzystaniem zawartości lodówki "przed zakupami". Smażone ziemniaki z kiełbaskami i sadzonymi jajkami.

Składniki

  • ziemniaki, frankfurterki
  • cebula, czosnek, papryczka chili
  • oliwki zielone i czarne
  • zioła i przyprawy według upodobania.
  • jajka
  • olej słonecznikowy do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, wyłożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem.

  2. Usmażyć na złoty kolor i zmniejszyć ogień. Lekko dusić do miękkości pod przykryciem

  3. Pokroić kiełbaski

  4. Pokroić cebulę i papryczkę

  5. Usmażyć kiełbaski, dodać cebulę, czosnek i papryczkę.
    a potem dodać pokrojone oliwki .

  6. Dodać przyprawy i zioła prowansalskie, wymieszać i chwilkę dusić.


  7. W zagłębienia wbić jajka i pod przykryciem i na wolnym ogniu usmażyć.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń