Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często bywa tak, że domownikom "za bardzo "posmakuje obiad zostawiony na jutro. I trzeba jednak go zrobić . A zbytnio nie mamy na to ochoty. I tak było we wczorajszą niedzielę. Końcówka zupy, to zdecydowanie za mało jak na niedzielny obiad. Nawet gdy domowników jest tylko dwoje. I tak zrobiłam danie dość szybkie i z wykorzystaniem zawartości lodówki "przed zakupami". Smażone ziemniaki z kiełbaskami i sadzonymi jajkami.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15516
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 333
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2811
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15516
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 333
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2811
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, wyłożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem.
Usmażyć na złoty kolor i zmniejszyć ogień. Lekko dusić do miękkości pod przykryciem
Pokroić kiełbaski
Pokroić cebulę i papryczkę
Usmażyć kiełbaski, dodać cebulę, czosnek i papryczkę. a potem dodać pokrojone oliwki .
Dodać przyprawy i zioła prowansalskie, wymieszać i chwilkę dusić.
W zagłębienia wbić jajka i pod przykryciem i na wolnym ogniu usmażyć. Smacznego!!!