Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty szybki ale jakże pyszny przepis na kalafior , którego wszyscy na pewno uwielbiamy. Można go robić na różne sposoby, ale najlepszy jest smażony właśnie tak.
patelnia, garnek, durszlak, nóż,
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 961
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4580
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1225
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 545
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 961
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4580
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1225
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 545
Składniki
Kalafior oczyścić z liści, wyciąć głąb, opłukać a następnie zalać wodą. Dodać soli i gotować do miękkości, (ale nie rozgotować). Po ugotowaniu odsączyć na durszlaku. Jajka rozbełtać dodać mleko oraz przyprawy. Odsączony kalafior panierować w jajku a naste pnie w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i jajkiem sadzonym. Kalafior smakuje równie dobrze jako samodzielne danie, jako pyszna przekąska. Smaczny na ciepło i na zimo.