Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty szybki ale jakże pyszny przepis na kalafior , którego wszyscy na pewno uwielbiamy. Można go robić na różne sposoby, ale najlepszy jest smażony właśnie tak.
patelnia, garnek, durszlak, nóż,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1426
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1442
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1565
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1649
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1426
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1442
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1565
Składniki
Kalafior oczyścić z liści, wyciąć głąb, opłukać a następnie zalać wodą. Dodać soli i gotować do miękkości, (ale nie rozgotować). Po ugotowaniu odsączyć na durszlaku. Jajka rozbełtać dodać mleko oraz przyprawy. Odsączony kalafior panierować w jajku a naste pnie w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i jajkiem sadzonym. Kalafior smakuje równie dobrze jako samodzielne danie, jako pyszna przekąska. Smaczny na ciepło i na zimo.