Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty szybki ale jakże pyszny przepis na kalafior , którego wszyscy na pewno uwielbiamy. Można go robić na różne sposoby, ale najlepszy jest smażony właśnie tak.
patelnia, garnek, durszlak, nóż,
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 51
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 51
Składniki
Kalafior oczyścić z liści, wyciąć głąb, opłukać a następnie zalać wodą. Dodać soli i gotować do miękkości, (ale nie rozgotować). Po ugotowaniu odsączyć na durszlaku. Jajka rozbełtać dodać mleko oraz przyprawy. Odsączony kalafior panierować w jajku a naste pnie w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i jajkiem sadzonym. Kalafior smakuje równie dobrze jako samodzielne danie, jako pyszna przekąska. Smaczny na ciepło i na zimo.