Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smażony makaron z jajkiem i grzybami mun"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 360
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 360
Składniki
Suszone grzyby mun namocz w gorącej wodzie. Następnie gotuj je przez kwadrans.
Chiński makaron błyskawiczny zalej wrzątkiem i pozostaw na 5 minut. Pokrojoną w kostkę cebulę i cukinię podsmaż na oleju sezamowym. Po chwili dorzuć do warzyw ugotowane grzyby i makaron. Połącz i chwilę podsmaż.
Wbij jajka i energicznie zamieszaj. Dopraw sosem sojowym, pieprzem i ziołami.
<strong>Przepis nadesłała: Małgorzata Kwiatkowska</strong>Źródło: Kurier TV