Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczyste, słodko-ostre z dodatkiem sosu sojowego. Łatwo je przygotować, a smakują wyśmienicie.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy marynatą i dokładnie nią nacieramy. Najlepiej, aby mięso było zamarynowane całą noc lub co najmniej kilka godzin. Ważne, aby godzinę przed pieczeniem wyjąć je z lodówki. Do rękawa foliowego wkładamy żeberka i wlewamy całą marynatę. Rękaw zawiązujemy, układamy na blasze lub w naczyniu żaroodpornym i nakłuwamy górę.
Pieczemy w 190 stopniach przez 90 minut. Na ostatnie 10 minut rękaw można rozciąć aby mięso się przypiekło.