Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczyste, słodko-ostre z dodatkiem sosu sojowego. Łatwo je przygotować, a smakują wyśmienicie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2606
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2606
Składniki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy marynatą i dokładnie nią nacieramy. Najlepiej, aby mięso było zamarynowane całą noc lub co najmniej kilka godzin. Ważne, aby godzinę przed pieczeniem wyjąć je z lodówki. Do rękawa foliowego wkładamy żeberka i wlewamy całą marynatę. Rękaw zawiązujemy, układamy na blasze lub w naczyniu żaroodpornym i nakłuwamy górę.
Pieczemy w 190 stopniach przez 90 minut. Na ostatnie 10 minut rękaw można rozciąć aby mięso się przypiekło.