Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Soczyste udka kurczaka w cydrze"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Posiekane szalotki przesmaż na maśle. Wrzuć jabłka pokrojone w ósemki, dodaj miód. Smaż, aż nabiorą złotego koloru. Odstaw. Udka kurczaka posól i włóż do miseczki. Dodaj przesmażone jabłka i szalotki, pieprz, całość zalej cydrem i odstaw do lodówki.
Zamarynowane udka ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj kilka gałązek rozmarynu i piecz w temperaturze 220 stopni C ok. 40 minut. W trakcie pieczenia polewaj mięso marynatą. Podawaj z jabłkami z marynaty.Źródło: Show