Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy gotować po wegetariańsku. Dziś jedna z wariacji na temat pasztetu sojowego ;)
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3479
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2554
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 247
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3479
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2554
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 247
Składniki
Soję namoczyć na noc, następnego dnia ugotować . Oddzielnie ugotować kapustę i marchew,(najlepiej na parze). Cebulkę zeszklić na oliwie. Warzywa ostudzić i przepuścić przez maszynkę. Wymieszać z jajkiem, płatkami owsianymi, przyprawami. Masę wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego lub formy na pasztet. Wyrównać wierzch i posypać pestkami dyni i słonecznika.
Piec ok 1 godz w temperaturze 180 stopni. Podawać na ciepło lub zimno.