Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy gotować po wegetariańsku. Dziś jedna z wariacji na temat pasztetu sojowego ;)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15544
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15544
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Składniki
Soję namoczyć na noc, następnego dnia ugotować . Oddzielnie ugotować kapustę i marchew,(najlepiej na parze). Cebulkę zeszklić na oliwie. Warzywa ostudzić i przepuścić przez maszynkę. Wymieszać z jajkiem, płatkami owsianymi, przyprawami. Masę wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego lub formy na pasztet. Wyrównać wierzch i posypać pestkami dyni i słonecznika.
Piec ok 1 godz w temperaturze 180 stopni. Podawać na ciepło lub zimno.