Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos przygotowany ze świeżych grzybów, prosty w przygotowaniu a za razem smaczny. Polecam z kluskami śląskimi i surówkami.
patelnia, blender, łyżka, nóż,
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 176
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 527
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 631
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 936
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 176
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 527
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 631
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 936
Składniki
Grzyby po dokładnym oczyszczeniu kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę po obraniu kroimy w kostkę. Na głębszej patelni rozpuszczamy masło , wkładamy cebulę i podsmażamy do zeszklenia, dodajemy grzyby i smażymy około 20 - 25 minut. co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy z ognia , lekko studzimy , następnie blendujemy - miksujemy. Po zmiksowaniu ponownie wstawiamy na ogień, dodajemy śmietankę 30 % i redukujemy by sos był gęsty, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podajemy z kluskami śląskimi i sałatką. Smacznego
Sos gotowy. Smacznego
Danie gotowe do podania. Smacznego