Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos przygotowany ze świeżych grzybów, prosty w przygotowaniu a za razem smaczny. Polecam z kluskami śląskimi i surówkami.
patelnia, blender, łyżka, nóż,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 799
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 799
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Składniki
Grzyby po dokładnym oczyszczeniu kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę po obraniu kroimy w kostkę. Na głębszej patelni rozpuszczamy masło , wkładamy cebulę i podsmażamy do zeszklenia, dodajemy grzyby i smażymy około 20 - 25 minut. co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy z ognia , lekko studzimy , następnie blendujemy - miksujemy. Po zmiksowaniu ponownie wstawiamy na ogień, dodajemy śmietankę 30 % i redukujemy by sos był gęsty, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Podajemy z kluskami śląskimi i sałatką. Smacznego
Sos gotowy. Smacznego
Danie gotowe do podania. Smacznego