Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 807
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 317
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 807
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 317
Składniki
Kurki umyć,następnie osuszyć.Cebule drobno pokroić,czosnek przepuścić przez praskę.
Na patelni rozpuścić masło,następnie dodać cebule delikatnie zrumienić i dodać czosnek,gdy lekko się podsmaży dodać kurki i dusić na małym ogniu.Gdy z kurek odparuje woda dodać sól,pieprz i śmietanę i znów dusić na małym ogniu na koniec dodać lubczyk i sos mamy gotowy. Sosu można użyć do makaronu mięs. SMACZNEGO