Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa pasta na wzór kuchni włoskiej bez dodatków chemii z paczki. Prosty przepis na spagetti neapoli
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 930
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17834
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 930
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5515
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17834
Składniki
1. Wstawić wodę na makaron. 2. Na oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i zmażdzony i posiekany czosnek. 3. Dodać pomidory z puszki i gotować na wolnym ogniu do czasu zredukowania się soku z pomidorów o 1/3. 4. W międzyczasie gdy zagotuje się woda osolić ją, wrzucić makaron. Musi być ugotowany al dente czyli musi być lekko nie dogotowany. 5. Pokroić odsączone oliwki na 3 części i dorzucić do sosu. 6. Doprawić sos solą, pieprzem, szczyptą cukru i sporą ilością bazylii i organo (można dodać świeże zioła tylko trzeba je drobno posiekać). 7.ugotowany makaron dorzucić do sosu -najlepiej nie przelewać na durszlak tylko dodać łyżką cedzakową do sosu (aleję się odrobina wody z gotowania makaronu, który rozrzedzi sos szczególnie jeśli za bardzo zgęstnieje) 8. Wymieszać wszystko razem 9. Nałożyć pastę na talerze, posypać startem serem i udekorować listkiem świeżej bazylii.
Usiądź do stołu z rodziną lub przyjaciółmi, włącz miłą muzykę i SMACZNEGO!!!