Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 4923
Dodano: 11.08.2017
Odsłon: 2882
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
W czasie kiedy gotujemy makaron siekamy bardzo drobno natkę pietruszki i chilli (jeśli nie lubimy ostrych potraw możemy usunąć nasiona, ale ja siekam chilli w całości z nasionami), a czosnek przeciskamy przez praskę.
Ugotowany makaron odcedzamy. Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dorzucamy czosnek i papryczkę chilli. Smażymy dosłownie kilka sekund, mieszając aby czosnek się nie przypalił, bo będzie wtedy gorzki. Do oliwy dodajemy ugotowany makaron, wszystko razem dokładnie mieszamy, podgrzewając przez 1-2 minuty. Ściągamy z ognia dodajemy posiekaną pietruszkę, mieszamy i nakładamy na talerz.
Makaron podajemy gorący, obsypany świeżo mielonym pieprzem i dużą ilością parmezanu.
Smacznego ;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)