Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drugie, które uwielbia mój Syn, ale ja chyba bardziej.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2990
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2071
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2990
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2071
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Boczek kroimy w drobną kosteczkę lub kupujemy od razu pokrojony tak jak ja to robię. Smażymy go bez dodatkowego tłuszczu.
Po usmażeniu boczku na patelnię wlewamy śmietanę i wbijamy jajko. Szybko mieszamy aż do połączenia składników i uzyskania kremowego sosu.
Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu, wszystko razem mieszamy. Dosypujemy startego sera i znów mieszamy.
Gotowy makaron posypujemy na talerzu świeżą, zieloną pietruszką jeśli lubimy.