Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drugie, które uwielbia mój Syn, ale ja chyba bardziej.
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 3491
Zrazy to klasyka polskiej kuchni. Dlatego też warto ją urozmaicić, by danie n...
Odsłon: 760
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
Odsłon: 569
Przepis każdy inny, ale jedno łączy je wszystkie. Żółty ser, makaron, żółtka...
Odsłon: 225
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 3491
Zrazy to klasyka polskiej kuchni. Dlatego też warto ją urozmaicić, by danie n...
Odsłon: 760
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
Odsłon: 569
Przepis każdy inny, ale jedno łączy je wszystkie. Żółty ser, makaron, żółtka...
Odsłon: 225
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Boczek kroimy w drobną kosteczkę lub kupujemy od razu pokrojony tak jak ja to robię. Smażymy go bez dodatkowego tłuszczu.
Po usmażeniu boczku na patelnię wlewamy śmietanę i wbijamy jajko. Szybko mieszamy aż do połączenia składników i uzyskania kremowego sosu.
Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu, wszystko razem mieszamy. Dosypujemy startego sera i znów mieszamy.
Gotowy makaron posypujemy na talerzu świeżą, zieloną pietruszką jeśli lubimy.