Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drugie, które uwielbia mój Syn, ale ja chyba bardziej.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93590
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2654
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1599
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2259
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93590
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2654
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3495
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1599
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2259
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Boczek kroimy w drobną kosteczkę lub kupujemy od razu pokrojony tak jak ja to robię. Smażymy go bez dodatkowego tłuszczu.
Po usmażeniu boczku na patelnię wlewamy śmietanę i wbijamy jajko. Szybko mieszamy aż do połączenia składników i uzyskania kremowego sosu.
Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu, wszystko razem mieszamy. Dosypujemy startego sera i znów mieszamy.
Gotowy makaron posypujemy na talerzu świeżą, zieloną pietruszką jeśli lubimy.