Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drugie, które uwielbia mój Syn, ale ja chyba bardziej.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21382
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25451
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21382
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25451
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Boczek kroimy w drobną kosteczkę lub kupujemy od razu pokrojony tak jak ja to robię. Smażymy go bez dodatkowego tłuszczu.
Po usmażeniu boczku na patelnię wlewamy śmietanę i wbijamy jajko. Szybko mieszamy aż do połączenia składników i uzyskania kremowego sosu.
Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu, wszystko razem mieszamy. Dosypujemy startego sera i znów mieszamy.
Gotowy makaron posypujemy na talerzu świeżą, zieloną pietruszką jeśli lubimy.