Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drugie, które uwielbia mój Syn, ale ja chyba bardziej.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415463
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3966
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415463
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Boczek kroimy w drobną kosteczkę lub kupujemy od razu pokrojony tak jak ja to robię. Smażymy go bez dodatkowego tłuszczu.
Po usmażeniu boczku na patelnię wlewamy śmietanę i wbijamy jajko. Szybko mieszamy aż do połączenia składników i uzyskania kremowego sosu.
Makaron odcedzamy i dodajemy do sosu, wszystko razem mieszamy. Dosypujemy startego sera i znów mieszamy.
Gotowy makaron posypujemy na talerzu świeżą, zieloną pietruszką jeśli lubimy.