Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti z cukinią i ziołami"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5348
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5348
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Składniki
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź makaron, ale tak by została szklanka wody z gotowania.
Rozgrzej na patelni oliwę i masło. Cukinie umyj i pokrój wzdłuż na cieniutkie plasterki. Wrzuć cukinię na rozgrzaną patelnię i smaż, mieszając, 4-5 minut. Dodaj rozgnieciony czosnek i smaż jeszcze minutę. Zdejmij z ognia i dodaj do makaronu.
Do miseczki wybij jajka, dodaj jogurt, 1/2 szklanki startego sera i posiekane zioła (pozostaw trochę do dekoracji). Wymieszaj i wylej sos na makaron z cukinią. Podgrzewaj na małym ogniu 1-2 minuty, mieszając, aż sos oklei spaghetti.
Od razu rozłóż na talerze, posyp po wierzchu resztą startego sera, ziołami i świeżo zmielonym pieprzem.
4 porcje • : 15 min • gotowanie: 20 min • 744 kcal/porcja • 5 zł/porcjaŹródło: Olivia