Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z krewetkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
• 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 40 zł
Zamrożone krewetki wrzuć na sitko i obficie przelej wrzątkiem. Na patelnię wlej oliwę, wrzuć posiekany czosnek i po chwili odsączone krewetki. Smaż na dużym ogniu przez ok. 3 minuty. Kiedy puszczą wodę, zmniejsz ogień i dodaj anchois. Przemieszaj dokładnie i dodaj pokrojone pomidory z puszki. Pozwól, by całość podusiła się na małym ogniu.
Po ok. 5 minutach wrzuć pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, dopraw całość solą i pieprzem. Ugotowany al dente (nie hartuj go po ugotowaniu!) makaron wrzuć na patelnię i dokładnie wymieszaj z sosem. Przed podaniem obficie posyp danie siekaną pietruszką.Źródło: Show