Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne spaghetti
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 44
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5683
Polecam.
Odsłon: 1109
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 158
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 486
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 44
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5683
Polecam.
Odsłon: 1109
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 158
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 486
Składniki
Oliwę z oliwek należy umieścić na dużej patelni, a następnie przyrumienić przez około 5 minut startą na grubym tarle cebulę z salami. Dodać posiekany czosnek, przez chwilę podsmażać, ale tak, żeby się nie przyrumienił. Dodać startą na grubym tarle paprykę i kontynuować przysmażanie przez kolejne 5 minut, czasami mieszając. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory i wino, doprowadzić do szybkiego zagotowania, zmniejszyć płomień, przykryć i gotować przez 15 minut. Po tym czasie odkryć sos i gotować jeszcze do zgęstnienia. Na końcu doprawić bazylią, papryką, solą i pieprzem. Smacznego! Listopad 2008r.