Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z tuńczykiem w sosie limonkowym

Spaghetti z tuńczykiem w sosie limonkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 270

Dodano:

Odsłon: 342

Proste szybkie danie, na obiad lub kolacje.

Składniki

  • 300 g spaghetti
  • sól
  • 1 cebula
  • 1 zabek czosnku
  • 1 limonka
  • 6 lyzek oliwy z oliwek
  • 40 g kaparów
  • sól, pieprz, cukier
  • chili w proszku
  • 2 puszki tunczyka á 185 g we wlasnym sosie
  • smietana
  • 1/2 pojemnika creme fraiche
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowac al dente.

    Posiekac drobno cebule i czosnek.
    Limonke umyc, przekroic na polówki, z jednej wycisnac sok, druga pokroic na male kawalki.
    Cebule z czosnkiem dusic w oliwie, dodac smietane i creme fraiche, sok z cytryny i kapary.
    Tunczyka odcedzic, pokruszyc na drobne kawalki, dodac do sosu, podgrzac, doprawic przyprawami, na koniec dodac kawalki limonki.
    Podawac ze spaghetti.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń