Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem soli i oleju. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż wołowinę. Dodaj cebulę i czosnek, a następnie duś razem z wołowiną. Tymianek umyj, oddziel listki od łodygi i wrzuć na patelnię. Wlej bulion i keczup.
Dodaj żurawinę i duś, cały czas mieszając. Sos z mięsem dopraw solą i pieprzem. Następnie wymieszaj z makaronem. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii.Źródło: Na żywo