Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
spaghetti ze schabem i karmelizowanymi gruszkami to danie, które jest kombinacją smaków...ale udaną ;)
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1650
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1571
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1650
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1571
Składniki
Do miski wlać oliwę, dodać przyprawy, przeciśnięty czosnek i całość wymieszać. Schab umyć i pokroić, najpierw w plastry, a potem w paski, dodać do miski, wymieszać i odstawić na ok. 40 min. Po tym czasie rozgrzać patelnię i wrzucić całą zawartość miski. Obsmażać przez kilka minut od czasu do czasu mieszając. Następnie wlać wino i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.
W tym czasie ugotować w osolonej wodzie makaron al dente, odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie mięso wyciągnąć, a do sosu dodać tarty chrzan, wymieszać. Wlać śmietankę i zagotować. Na końcu z powrotem dodać mięso i makron, wymieszać.
Na patelnię wsypać cukier, roztopić i dodać obrane i pokrojone w ćwiartki owoce, karmelizować przez kilka minut z każdej strony. Na talerz wyłożyć plasterki gruszki, po czym dodać wymieszany makaron. Smacznego!