Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti ze szpinakiem, pomidorami i parmezanem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 722
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31358
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
Szpinak oczyść, opłucz. Cebule obierz i posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidorki umyj, pokrój na połówki. W garnku zagotuj wodę. Na wrzątek wrzuć szpinak, gotuj 2 min, odcedź i dokładnie osącz na sitku.
Spaghetti ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę, dodaj czosnek i szpinak. Duś 4 minuty, stale mieszając. W połowie duszenia dodaj pomidorki. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Makaron odcedź, osącz na sitku i wymieszaj z duszonymi warzywami i drobno startym parmezanem. Przed podaniem posyp grubymi wiórkami parmezanu i uprażonymi orzeszkami pinii.
Czas przygotowania: 40 minut 640 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień