Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti ze szpinakiem, pomidorami i parmezanem"
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3005
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3005
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 232
Składniki
Szpinak oczyść, opłucz. Cebule obierz i posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidorki umyj, pokrój na połówki. W garnku zagotuj wodę. Na wrzątek wrzuć szpinak, gotuj 2 min, odcedź i dokładnie osącz na sitku.
Spaghetti ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Na patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę, dodaj czosnek i szpinak. Duś 4 minuty, stale mieszając. W połowie duszenia dodaj pomidorki. Dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Makaron odcedź, osącz na sitku i wymieszaj z duszonymi warzywami i drobno startym parmezanem. Przed podaniem posyp grubymi wiórkami parmezanu i uprażonymi orzeszkami pinii.
Czas przygotowania: 40 minut 640 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień