Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie danie ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1220
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5742
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18336
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1220
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5742
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8797
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18336
Składniki
Mięso smażymy na oleju aż się przyrumieni, dodajemy czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Po usmażeniu przekładamy mięso do garnczka, unikając dodania tłuszczu na którym smażyło się mięso. Dodajemy pomidory bez zalewy, paprykę kroimy w kostkę i również dodajemy do całości, na dno wlewamy troche wody. Dodajemy bazylie, oregano i słodką papryke, jeli ktoś lubi bardzo ostre dania można dodać chili ;) Dusimy do miękkości papryki. Jeśli sos wyjdzie za rzadki możemy na patelnie wlać troszke oliwy, dodać paprykę w proszku, wymieszać wszystko ze sobą, dodać na patelnie sos, wymieszać i dodać do garnczka, wtedy sos się zagęści. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić, polać sosem, posypać serem. Spaghetti gotowe! Smacznego :)