Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, niskokaloryczne, pomaga "posprzątać" lodówkę. ;P
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Na oliwie zeszklić cebulę w piórkach lub kostce (jak kto woli), dodać pokrojonego w kostkę bakłażana ze skórką (dobrze pokrojonego najpierw posolić, zostawić na kilka minut, potem wypłukać, nie będzie gorzki), następnie dodać pokrojoną paprykę a na końcu pomidora bo jest najmiększy a nie chcemy by się rozpadł.
Gdy warzywa będą miękkie, dorzucamy makaron by się zagrzał i przeszedł smakiem, doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy zieleniną. Gotowe! Oczywiście możecie dorzucić coś od siebie, co lubicie i akurat macie w lodówce, to tylko kwestia fantazji... ;)