Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, niskokaloryczne, pomaga "posprzątać" lodówkę. ;P
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8519
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8519
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 562
Składniki
Na oliwie zeszklić cebulę w piórkach lub kostce (jak kto woli), dodać pokrojonego w kostkę bakłażana ze skórką (dobrze pokrojonego najpierw posolić, zostawić na kilka minut, potem wypłukać, nie będzie gorzki), następnie dodać pokrojoną paprykę a na końcu pomidora bo jest najmiększy a nie chcemy by się rozpadł.
Gdy warzywa będą miękkie, dorzucamy makaron by się zagrzał i przeszedł smakiem, doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy zieleniną. Gotowe! Oczywiście możecie dorzucić coś od siebie, co lubicie i akurat macie w lodówce, to tylko kwestia fantazji... ;)