Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stekiem w sosie pieprzowym zachwyci się każdy mężczyzna :)
Krok pierwszy Na suchą, zimną patelnię o wyższych brzegach wsyp całe ziarenka pieprzu. Następnie pokrusz je rozgniatając dnem szklanej miski (dzięki wykorzystaniu miski pieprz nie będzie podskakiwał i rozsypywał się po całej kuchni). Pieprz możesz też utłuc w moździerzu, uważając aby nie pokruszyć go zbyt drobno. Krok drugi Pieprz przesyp na płaski talerz. Kotlety opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy kotlecik ugnieć ręką (z obu stron) nadając mu jednocześnie zgrabny kształt. Następnie opanieruj w przygotowanym kruszonym pieprzu. Na patelnię wlej oliwę, rozgrzej, ale nie za mocno, aby mięso nie przypaliło się natychmiast. Krok trzeci Na oliwie kładź kotlety i smaż z każdej strony po minucie. Gotowe przełóż na talerz, a tłuszcz po smażeniu zlej, jednak patelni nie myj. Wsyp na nią resztę pokruszonego pieprzu, dodaj drobno posiekaną cebulę. Krótką chwilę podsmażaj na dużym ogniu. Następnie podlej wódką i winem, dodaj sos mięsny. Wymieszaj. Krok czwarty Powstały sos zaciągnij śmietaną, a gdy się zagotuje, włóż doń kotlety. Po minucie przewróć i duś tak długo, jaki efekt pragniesz osiągnąć : jeśli steki mają być krwiste - krócej, wysmażone - nieco dłużej. Podawaj z ryżem lub makaronem. Odpowiednie będą też ziemniaki oraz porcja kruchej sałaty.
Magda Gessler jest bez wątpienia ikoną dobrego smaku i sięgania do korzeni ku...
Odsłon: 1383
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 462
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 41
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 26
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 462
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 41
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 26
Składniki
Krok pierwszy Na suchą, zimną patelnię o wyższych brzegach wsyp całe ziarenka pieprzu. Następnie pokrusz je rozgniatając dnem szklanej miski (dzięki wykorzystaniu miski pieprz nie będzie podskakiwał i rozsypywał się po całej kuchni). Pieprz możesz też utłuc w moździerzu, uważając aby nie pokruszyć go zbyt drobno. Krok drugi Pieprz przesyp na płaski talerz. Kotlety opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy kotlecik ugnieć ręką (z obu stron) nadając mu jednocześnie zgrabny kształt. Następnie opanieruj w przygotowanym kruszonym pieprzu. Na patelnię wlej oliwę, rozgrzej, ale nie za mocno, aby mięso nie przypaliło się natychmiast. Krok trzeci Na oliwie kładź kotlety i smaż z każdej strony po minucie. Gotowe przełóż na talerz, a tłuszcz po smażeniu zlej, jednak patelni nie myj. Wsyp na nią resztę pokruszonego pieprzu, dodaj drobno posiekaną cebulę. Krótką chwilę podsmażaj na dużym ogniu. Następnie podlej wódką i winem, dodaj sos mięsny. Wymieszaj. Krok czwarty Powstały sos zaciągnij śmietaną, a gdy się zagotuje, włóż doń kotlety. Po minucie przewróć i duś tak długo, jaki efekt pragniesz osiągnąć : jeśli steki mają być krwiste - krócej, wysmażone - nieco dłużej. Podawaj z ryżem lub makaronem. Odpowiednie będą też ziemniaki oraz porcja kruchej sałaty.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Dania główne
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dania główne
Rolada serowa pomidorowa ze szpinakiem
Dania główne
Wyborna wątróbka z papierówką i śliwką kalifornijską
Pierogi z białym serem i jabłkami
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 12
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dziś bardzo szybki obiad z powodu upałów które są nie do wytrzymania, przepis...
Odsłon: 24