Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Stek w sosie serowym"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Steki opłucz, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę, posmaruj nim mięso. Posyp je solą oraz czarnym pieprzem. Steki z obu stron oprósz curry i odłóż w chłodne miejsce.
Mandarynki obierz, podziel na cząstki. Brzoskwinie i winogrona umyj. Owoce rozetnij, usuń pestki. Miąższ brzoskwini pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso. Smaż po około 5 minut z każdej strony. Zdejmij. Trzymaj w cieple. Na patelnię włóż rozdrobnione owoce. Podlej je odrobiną wody. Przypraw solą i białym pieprzem. Duś około 3 minut. Trzymaj w cieple.
Masło stop, oprósz mąką. Krótko zasmaż. Do zasmażki dolej zimne mleko. Ciągle mieszając gotuj, aż sos zgęstnieje. Pod koniec dodaj do niego pokruszony ser. Sos przypraw do smaku solą oraz białym pieprzem.
Steki wyłóż na talerze, obłóż duszonymi owocami. Polej przygotowanym sosem serowym. Gotowe danie możesz udekorować gruszkami gotowanymi w białym winie i nadziewanymi serem pleśniowym.Źródło: Tina