Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest z filmu MASTERCHEF bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 100
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1831
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 217
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6317
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 100
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1831
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 217
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6317
Składniki
Na maśle klarowanym smażymy połówki moreli, dodajemy liście szałwii. Usmażone chrupiące liście szałwii delikatnie osuszamy na ręczniku papierowym. Z morelii zdejmujemy skórkę, która pod wpływem temperatury odchodzi bardzo łatwo.
Na patelni szklimy czosnek, dodajemy i dusimy wiśnie z winem porto, doprawiamy pieprzem i odrobiną miodu, redukujemy.
Stek polędwicy cielęcej prószymy solą i pieprzem smażymy z dwóch stron.
Mięso podajemy z morelami i chrupiącymi liśćmi szałwii wraz z wiśniami i sosem. Smacznego :)