Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Steki z udźca wołowego"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Mięso umyć, usunąć błony i nadmiar tłuszczu, podzielić na steki, osuszyć, natrzeć marynatą z musztardy, wina, octu, oliwy, rozmarynu i pieprzu, odstawić do lodówki na 12 godzin.
Zamarynowane steki ułożyć na ruszcie, grillować po kilka minut z każdej strony, smarując je podczas pieczenia marynatą, gorące owinąć folią aluminiową i utrzymywać w cieple 15 minut.
Podawać po amerykańsku z frytkami i keczupem. Solić na talerzu.Źródło: Twoje Imperium