Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Steki z udźca wołowego"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 91
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1742
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 38
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1589
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 91
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1742
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 38
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1589
Składniki
Mięso umyć, usunąć błony i nadmiar tłuszczu, podzielić na steki, osuszyć, natrzeć marynatą z musztardy, wina, octu, oliwy, rozmarynu i pieprzu, odstawić do lodówki na 12 godzin.
Zamarynowane steki ułożyć na ruszcie, grillować po kilka minut z każdej strony, smarując je podczas pieczenia marynatą, gorące owinąć folią aluminiową i utrzymywać w cieple 15 minut.
Podawać po amerykańsku z frytkami i keczupem. Solić na talerzu.Źródło: Twoje Imperium