Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strucla drobiowo-grzybowa"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4952
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4952
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Grzyby moczę i gotuję do miękkości. Mięso opłukuję, przecinam wzdłuż na 3 plastry, a następnie każdy na mniejsze kawałki. Oprószam przyprawą do kurczaka i wstawiam do lodówki na ok 1 godzinę. Grzyby osączam i kroję w kosteczkę. Cebule obieram i siekam. Wraz z grzybami smażę na odrobinie oleju. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję posiekany szczypiorek. Odstawiam do wystudzenia.
Ciasto rozwijam, z dłuższego brzegu odcinam dwa paski (ok 1 cm każdy), które posłużą do ozdoby rolady. Na brzegu ciasta rozkładam równomiernie mięso. Na nim układam wystudzone grzyby z cebulą. Wszystko posypuję serem i zwijam roladę. Smaruję rozmąconym jajkiem, przyklejam ozdoby z odciętego wcześniej ciasta. Piekę ok. 30 min w temp. 180 st.Źródło: Tina