Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill elektryczny jest bardzo przydatny głównie zimową porą, kiedy to pogoda nie sprzyja tradycyjnemu grillowaniu. Tak przyrządzona ryba jest soczysta i lekkostrawna. Filet z suma idealnie nadaje się do takiego sposobu przyrządzania. Ma zwarte, białe i delikatne mięso. Z tego też powodu nie wymaga używania dużej ilości przypraw. Wystarczy jak godzinę poleży w aromatycznej kąpieli.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 756
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1561
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6081
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8925
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 756
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1561
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6081
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8925
Składniki
Składniki marynaty dobrze zmiksować, dodać listki tymianku, polać filet suma i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Przed włożeniem do grilla ryba powinna mieć temperaturę pokojową, a marynatę należy zachować.
Paprykę i pomidory suszone pokroić w cienkie paski, cebulę w piórka, ogórek w talarki. Do dużej miski wsypać mieszankę sałat, dodać pokrojone warzywa, oliwki, delikatnie posolić, skropić olejem z pomidorów, delikatnie wymieszać, posypać kiełkami rzodkiewki i obficie polać kremem balsamicznym. Odstawić, aby smaki się przegryzły.
Grill nastawić na odpowiedni program do ryb i poczekać, aż nagrzeje się do pożądanej temperatury. Włożyć rybę, zamknąć pokrywę i grillować, aż zacznie migać czerwona kontrolka. W trakcie pieczenia należy rybę dwa razy polać zachowaną marynatą. Gotowy filet suma wykładamy na talerz wyłożony sałatką, obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.