Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill elektryczny jest bardzo przydatny głównie zimową porą, kiedy to pogoda nie sprzyja tradycyjnemu grillowaniu. Tak przyrządzona ryba jest soczysta i lekkostrawna. Filet z suma idealnie nadaje się do takiego sposobu przyrządzania. Ma zwarte, białe i delikatne mięso. Z tego też powodu nie wymaga używania dużej ilości przypraw. Wystarczy jak godzinę poleży w aromatycznej kąpieli.
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1193
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 436
Święta Bożego Narodzenia muszą pachnieć piernikiem. Jeśli nie chcesz piec cał...
Odsłon: 1396
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1193
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 436
Święta Bożego Narodzenia muszą pachnieć piernikiem. Jeśli nie chcesz piec cał...
Odsłon: 1396
Składniki
Składniki marynaty dobrze zmiksować, dodać listki tymianku, polać filet suma i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Przed włożeniem do grilla ryba powinna mieć temperaturę pokojową, a marynatę należy zachować.
Paprykę i pomidory suszone pokroić w cienkie paski, cebulę w piórka, ogórek w talarki. Do dużej miski wsypać mieszankę sałat, dodać pokrojone warzywa, oliwki, delikatnie posolić, skropić olejem z pomidorów, delikatnie wymieszać, posypać kiełkami rzodkiewki i obficie polać kremem balsamicznym. Odstawić, aby smaki się przegryzły.
Grill nastawić na odpowiedni program do ryb i poczekać, aż nagrzeje się do pożądanej temperatury. Włożyć rybę, zamknąć pokrywę i grillować, aż zacznie migać czerwona kontrolka. W trakcie pieczenia należy rybę dwa razy polać zachowaną marynatą. Gotowy filet suma wykładamy na talerz wyłożony sałatką, obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.