Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill elektryczny jest bardzo przydatny głównie zimową porą, kiedy to pogoda nie sprzyja tradycyjnemu grillowaniu. Tak przyrządzona ryba jest soczysta i lekkostrawna. Filet z suma idealnie nadaje się do takiego sposobu przyrządzania. Ma zwarte, białe i delikatne mięso. Z tego też powodu nie wymaga używania dużej ilości przypraw. Wystarczy jak godzinę poleży w aromatycznej kąpieli.
Przepis na pyszne śledzie w śmietanie, wg przepisu mojej mamy
Odsłon: 3975
W naszym domu podawało się kompot z suszu tylko w wigilię, tak jak barszcz sz...
Odsłon: 692
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 54
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 162
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 112
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 1165
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 54
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 162
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 112
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 1165
Składniki
Składniki marynaty dobrze zmiksować, dodać listki tymianku, polać filet suma i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Przed włożeniem do grilla ryba powinna mieć temperaturę pokojową, a marynatę należy zachować.
Paprykę i pomidory suszone pokroić w cienkie paski, cebulę w piórka, ogórek w talarki. Do dużej miski wsypać mieszankę sałat, dodać pokrojone warzywa, oliwki, delikatnie posolić, skropić olejem z pomidorów, delikatnie wymieszać, posypać kiełkami rzodkiewki i obficie polać kremem balsamicznym. Odstawić, aby smaki się przegryzły.
Grill nastawić na odpowiedni program do ryb i poczekać, aż nagrzeje się do pożądanej temperatury. Włożyć rybę, zamknąć pokrywę i grillować, aż zacznie migać czerwona kontrolka. W trakcie pieczenia należy rybę dwa razy polać zachowaną marynatą. Gotowy filet suma wykładamy na talerz wyłożony sałatką, obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki z cukinii bez mąki
Dania główne
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Dania główne
Kurczak worcester
Dania główne
Kociołek myśliwski
Placki z cukinii bez mąki
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 106
Pierś z kurczaka w fasolce szparagowej
Piersi z kurczaka, można przyrządzić w bardzo krótkim czasie na wiele sposobó...
Odsłon: 90