Do góry

Dania główne Przepis na:

Surówka z buraczków II

Przepis dnia 2018-01-23
Surówka z buraczków II

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5969

Dodano:

Odsłon: 9418

Kolejna surówka buraczkowa,która bardzo mi smakuje,a przy tym jest szybka w wykonaniu,bo buraczków nie trzeba gotować.Polecam:)

Składniki

  • buraki czerwone, 20 dkg
  • jabłka, 10 dkg
  • chrzan świerzy lub ze słoiczka, 1 łyżka
  • jogurt naturalny, 1/4 szklanki
  • sok z cytryny
  • sól
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Surówka z buraczków II

Przygotowanie

  1. Buraki umyć,obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać z chrzanem i jogurtem.Jabłko obrać,utrzeć na tarce,wrzucić do buraczków,skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać całość.Przyprawić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nektarynka 20 października 2012 Bardzo lubię buraczki a w takim wykonaniu jeszcze nie jadłam .Musze wyprobować w najbliższym czasie .Pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń