Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sushi z mozzarellą"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Pora oczyść, umyj, potnij na kawałki o długości 20 cm. Każdy pasek przekrój na pół i gotuj we wrzącej wodzie 8 minut. Następnie dokładnie odsącz z wody i ułóż na folii aluminiowej. Ser mozzarella pokrój w cienkie plasterki. Majonez wymieszaj z wasabi i pastą posmaruj pory. Wędzoną pierś z kurczaka drobno pokrój. Na dolnych częściach pora ułóż mozzarellę i mięso. Całość oprósz solą oraz pieprzem. Marchewkę pokrój wzdłuż na plasterki, a te w cienkie paseczki. Szczypiorek razem z marchewką ułóż w poprzek na paskach pora. Ułożone warzywa, za pomocą folii zwiń w ruloniki i wstaw do lodówki na 30 minut. Przed podaniem sushi pokrój na średniej wielkości kawałki. Serwuj z małymi kulkami wyciętymi z awokado. Udekoruj żurawiną. Jedz z sosem słodko-kwaśnym.Źródło: Na żywo