Do góry

Dania główne Przepis na:

Świńskie ryjki po mojemu

Świńskie ryjki po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 157

Dodano:

Odsłon: 5111

Szybkie, łatwe i smaaaczne!

Składniki

  • parówki, 8 szt
  • cebula, 2 szt
  • pieczarki, 40 dag
  • papryka marynowana, mały słoik
  • groszek konserwowy, puszka
  • marchewka, 3 szt
  • przecier pomidorowy
  • oregano
  • vegeta
  • pieprz
  • sól
  • olej
  • pół litra wody
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Świńskie ryjki po mojemu

Przygotowanie

  1. Cebule poroić w piórka, pieczarki w kostke a parówki w plasterki (zrobić nacinęcie z dwóch stron parówki na głębokość około 1cm). Paprykę i marchewke pokroic w kostke.

  2. Wszystkie składniki oprócz marchewki podsmazyc na oleju. Marchewke wrzucic do wody i gotować.

  3. Usmażone składniki wrzucic do wody z marchewką, dodać groszek konserwowy, przecier pomidorowy i przyprawy.

  4. Całość gotować razem około 10-15 minut.

  5. Podawać z pieczywem.

  6. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniulka1988 06 maja 2010 mój facet uwielbia parówczaki:) musze mu to zrobić obowiązkowo!! jak dlamnie bez parówek :) pycha na pewno:)

24 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń