Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk z kurczaka w boczku"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Następnie posyp z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy kawałek kurczaka owiń plastrem boczku. Patyczki do szaszłyków zwilż wodą i nadziej na nie mięso. Każdy kawałek oddziel listkiem laurowym.
Szaszłyki włóż do brytfanki. Skrop oliwą. Obok ułóż gałązki rozmarynu i posyp ziołami. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez 20 minut. Szaszłyki możesz podać z pieczonymi warzywami i sosem czosnkowym.Źródło: Na żywo