Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk z kurczaka w boczku"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35935
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 154
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 267
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 318
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35935
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 154
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 267
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 318
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Następnie posyp z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy kawałek kurczaka owiń plastrem boczku. Patyczki do szaszłyków zwilż wodą i nadziej na nie mięso. Każdy kawałek oddziel listkiem laurowym.
Szaszłyki włóż do brytfanki. Skrop oliwą. Obok ułóż gałązki rozmarynu i posyp ziołami. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez 20 minut. Szaszłyki możesz podać z pieczonymi warzywami i sosem czosnkowym.Źródło: Na żywo