Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki cielęce z rusztu

Szaszłyki cielęce z rusztu

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10032

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Szaszłyki cielęce z rusztu"

Składniki

  • 500 g udźca cielęcego bez kości
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka przyprawy do grilla
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy, dokładnie suszymy i kroimy w plastry. Następnie dzielimy je na mniejsze kawałki. Do miski wlewamy olej i rozprowadzamy w nim przyprawę do grilla.

  2. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kostki mięsa. Obtaczamy je w niej i odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie myjemy paprykę i czyścimy z gniazd nasiennych. Kroimy na kawałki.

  3. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na zmianę kawałek mięsa, paprykę żółtą oraz paprykę czerwoną.

  4. Przygotowane szaszłyki smarujemy pozostałą marynatą. Kuchenkę z funkcją grilla rozgrzewamy i na ruszcie układamy szaszłyki. Obracamy od czasu do czasu. Pieczemy ok. 15 minut.

  5. Czas przygotowania 85 minut. Cena sztuki ok. 4,60 zł.

  6. Wartość odżywcza sztuki 103 kcal Białko 10 g/Tłuszcz 4,1 g/Węglowodany 8 g

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń