Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki cielęce z rusztu"
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 658
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 35
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 658
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 35
Składniki
Mięso myjemy, dokładnie suszymy i kroimy w plastry. Następnie dzielimy je na mniejsze kawałki. Do miski wlewamy olej i rozprowadzamy w nim przyprawę do grilla.
Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kostki mięsa. Obtaczamy je w niej i odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie myjemy paprykę i czyścimy z gniazd nasiennych. Kroimy na kawałki.
Na patyczki do szaszłyków nabijamy na zmianę kawałek mięsa, paprykę żółtą oraz paprykę czerwoną.
Przygotowane szaszłyki smarujemy pozostałą marynatą. Kuchenkę z funkcją grilla rozgrzewamy i na ruszcie układamy szaszłyki. Obracamy od czasu do czasu. Pieczemy ok. 15 minut.
Czas przygotowania 85 minut. Cena sztuki ok. 4,60 zł.
Wartość odżywcza sztuki 103 kcal Białko 10 g/Tłuszcz 4,1 g/Węglowodany 8 gŹródło: Rewia