Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki drobiowo-warzywne"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 146
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 754
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w niezbyt dużą kostkę. Do kubeczka wsyp mieloną paprykę, pieprz kajeński, zioła prowansalskie, dodaj miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy oraz olej, wymieszaj. Do miski włóż kawałki kurczaka, zalej marynatą i starannie wymieszaj, aby wszystkie kawałki mięsa były nią pokryte. Przykryj i odstaw do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Cebule pokrój w grube plastry lub ćwiartki. Na patyczki nadziewaj naprzemiennie kawałki kurczaka, pomidorki, cebulę oraz paprykę.
Piecz na średnio rozgrzanym grillu 10-15 minut, od czasu do czasu obracając, aby szaszłyki równomiernie opiekły się ze wszystkich stron, oraz smarując pozostałą marynatą.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 180 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie