Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty, przyprawiamy mięso i zostawiamy na noc w lodówce to będzie smaczniejsze. W przepisie na szaszłyki z mięsa wieprzowego wykorzystałam swoją mieszankę ziół, ale można dodać już przygotowane zioła. Do tego dania wykorzystałem mieloną karkówkę. Mięso należy bardzo dobrze wyrobić będzie się nie rozpadało. Z podanych składników otrzymasz 4-5 szaszłyków.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 134
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 134
Składniki
Mielone mięso wkładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj przyprawy, sól, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, jajko. Dokładnie wymieszaj mięso i odstaw do lodówki na całą noc.
Przed przyrządzaniem szaszłyków wyjmij mięso z lodówki by odpoczęło w pokojowej temperaturze. Przyprawione mięso podziel na 4-5 równych części, a następnie zroluj do pokazanego kształtu walca.
Przed wsadzeniem szaszłyków na ruszt, posmaruj je odrobiną oliwy. Włóż do piekarnika w pozycji grill z góry i piecz około 20-30 minut.
Do szaszłyków dodaj ulubiony sos i ulubioną sałatką, ja dodałem moją sałatkę z kapusty pekińskiej. https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-salatka-z-kapusty-pekinskiej,2025419,bobby.html A teraz to już tylko smacznego