Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest bardzo prosty, przyprawiamy mięso i zostawiamy na noc w lodówce to będzie smaczniejsze. W przepisie na szaszłyki z mięsa wieprzowego wykorzystałam swoją mieszankę ziół, ale można dodać już przygotowane zioła. Do tego dania wykorzystałem mieloną karkówkę. Mięso należy bardzo dobrze wyrobić będzie się nie rozpadało. Z podanych składników otrzymasz 4-5 szaszłyków.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Mielone mięso wkładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj przyprawy, sól, namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę, jajko. Dokładnie wymieszaj mięso i odstaw do lodówki na całą noc.
Przed przyrządzaniem szaszłyków wyjmij mięso z lodówki by odpoczęło w pokojowej temperaturze. Przyprawione mięso podziel na 4-5 równych części, a następnie zroluj do pokazanego kształtu walca.
Przed wsadzeniem szaszłyków na ruszt, posmaruj je odrobiną oliwy. Włóż do piekarnika w pozycji grill z góry i piecz około 20-30 minut.
Do szaszłyków dodaj ulubiony sos i ulubioną sałatką, ja dodałem moją sałatkę z kapusty pekińskiej. https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-salatka-z-kapusty-pekinskiej,2025419,bobby.html A teraz to już tylko smacznego