Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z pakiecikami z dorsza"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką pod bieżącą wodą. Włóż do posolonej wody i gotuj 20 minut. W tym czasie paprykę i cukinie oczyść, opłucz. Cuknię pokrój w podłużne cieniutkie plasterki, a paprykę w grubą kostkę. Filety z dorsza oprósz solą i pieprzem. Rybę potnij na kawałki. Każdy owiń plasterkiem cukini. Ziemiaki odcedź, lekko przestudź.
Na długie drewniane patyczki nabij na przemian: ziemniaki, kawałki papryki oraz dorsza w cukinii. Na patelni rozgrzej olej. Włóż szaszłyki i smaż je 8 minut, często obracając.
Zioła opłucz, osusz. Koperek, szczypiorek i natkę posiekaj. Odłóż trochę rzeżuchy do dekoracji, a resztę wraz z ziołami wymieszaj z twarogiem. Dip przypraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Gotowe szaszłyki podawaj polane przygotowanym dipem. Danie udekoruj odłożoną rzeżuchą.Źródło: Tina