Do góry

Dania główne Przepis na:

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej w marynacie z czosnku niedźwiedziego

Szaszłyki z polędwicy wieprzowej w marynacie z czosnku niedźwiedziego

Autor:

Przepisów i artykułów: 150 Ocena: 1852

Dodano:

Odsłon: 214

Sezon czosnek niedźwiedzi w pełni, wiele osób hoduje go w swoich ogródkach. Dzisiaj przepis dla tych, którzy szukają pomysłu na jego wykorzystanie. Pyszne szaszłyki z polędwicy wieprzowej z sosem Chimichurri.

Składniki

  • 500 g polędwicy wieprzowej
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 lyzka sosu Chimichurri z czosnku niedźwiedziego Przepis na moim kanale YT
  • 3 większe szalotki
  • kilka pomidorków koktajlowych
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyki z polędwicy wieprzowej w marynacie z czosnku niedźwiedziego

Przygotowanie

  1. Polędwicę umyć, osuszyć i oczyścić z twardych błonek. Tak przygotowane mięso pokroić na dwucentymetrowe plastry.

    Polędwicę przyprawić sola i pieprzem do smaku, po obu stronach.

  2. Do miski dodać 1 łyżkę sosu i przyprawiane plastry mięsa. Sos dobrze wmasować w mięso. Miseczkę przykryć i odstawić do lodówki na minimum 30 minut, a najlepiej na noc.

    Zamarynowana polędwicę wyjąć z lodówki i nadziewać na przemian z pomidorami i szalotka na patyczki do szaszłyków.

  3. Tak przygotowane szaszłyki grillować około 6 minut z każdej strony lub do momentu kiedy polędwica będzie krucha i ugotowana.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń