Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon czosnek niedźwiedzi w pełni, wiele osób hoduje go w swoich ogródkach. Dzisiaj przepis dla tych, którzy szukają pomysłu na jego wykorzystanie. Pyszne szaszłyki z polędwicy wieprzowej z sosem Chimichurri.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25143
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 217
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25143
Składniki
Polędwicę umyć, osuszyć i oczyścić z twardych błonek. Tak przygotowane mięso pokroić na dwucentymetrowe plastry. Polędwicę przyprawić sola i pieprzem do smaku, po obu stronach.
Do miski dodać 1 łyżkę sosu i przyprawiane plastry mięsa. Sos dobrze wmasować w mięso. Miseczkę przykryć i odstawić do lodówki na minimum 30 minut, a najlepiej na noc. Zamarynowana polędwicę wyjąć z lodówki i nadziewać na przemian z pomidorami i szalotka na patyczki do szaszłyków.
Tak przygotowane szaszłyki grillować około 6 minut z każdej strony lub do momentu kiedy polędwica będzie krucha i ugotowana. Smacznego!