Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z warzywami"
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 204
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 204
Składniki
Wątróbki umyj, zalej mlekiem, odstaw na 20 minut. Pokrój na kawałki. Cebulę i pieczarki także pokrój na kawałki. Nadziej wszystko na patyczki do szaszłyków. Posyp ziołami.
Szaszłyki podsmaż na patelni, obracając je, aż się zrumienią. Włóż je do żaroodpornego naczynia, zalej olejem pozostałym ze smażenia i piecz w piekarniku około 30 minut w 200° C. Udekoruj pomidorami. Przed podaniem posyp solą i pieprzem.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień